Przejdź do menu głównego Przejdź do menu dodatkowego Przejdź do treści Mapa serwisu

Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie Czwartek: 03.04.2025 - Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie

Czwartek: 03.04.2025

 

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

 

Manna na mleku300ml
(MLE,GLU PSZ)
Pieczywo pszenno-żytnie,
razowe80g (GLU PSZ, GLU
ŻYT)Masło15g ( MLE)
Polędwica sopocka50g
Sałata80g
Ogórek80g
Banan150g
Herbata250ml

OBIAD

Zupa ogórkowa z
ziemniakami400ml(GLU
PSZ,SEL, MLE)
Kotlet mielony, smażony90g(
GLU PSZ, MLE, JAJ)
Sos zaprawiany jogurtem
naturalnym80g(GLU PSZ,
MLE)
Surówka z kapusty białej z
dodatkiem oleju
rzepakowego200g
Kasza wiejska150g(GLU JĘCZ)
Kompot
wieloowocowy250ml

DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

ŚNIADANIE

Płatki owsiane na
mleku300ml ( GLU
OW,MLE)
Chleb graham80g (GLU
PSZ)Masło15g ( MLE)
Polędwica sopocka50g
Pomidor160g
Jabłko150g
Herbata250ml(b/c)

OBIAD

Zupa ogórkowa z
ziemniakami400ml(GLU PSZ,
SEL, MLE)
Pulpet mielony,
gotowany90g( GLU PSZ,
JAJ,MLE)
Sos zaprawiany jogurtem
naturalnym80g(MLE, GLU
PSZ)
Surówka z białej kapusty z dodatkiem oleju rzepakowego200g
Kasza wiejska150g(GLU JĘCZ)
Herbata250ml(b/c)