DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE

Manna na mleku300ml(MLE,GLU PSZ)
Pieczywo pszenno-żytnie, razowe80g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło15g (MLE)
Polędwica sopocka50g
Sałata80g
Ogórek80g
Banan150g
Herbata250ml
OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniakami400ml(GLU PSZ,SEL, MLE)
Risotto z mięsem i warzywami zaprawiane jogurtem naturalnym, duszone
200g/150g
(MLE)
Sałata z lekkim sosem200g
Kompot wieloowocowy250ml
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku300ml ( GLU OW,MLE)
Chleb graham80g (GLU PSZ)
Masło15g ( MLE)
Polędwica sopocka50g
Pomidor160g
Jabłko150g
Herbata250ml(b/c)
OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniakami400ml(GLU PSZ, SEL, MLE)
Risotto z brązowym ryżem, mięsem i warzywami zaprawiane jogurtem naturalnym, duszone
200g/150g(MLE)
Sałata z lekkim sosem200g
Herbata250ml(b/c)