DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Makaron na
mleku300ml(GLU PSZ,
MLE)
Pieczywo pszenno-żytnie,
razowe80g (GLU PSZ, GLU
ŻYT)Masło15g ( MLE)
Pasta z jaj50g(JAJ)
Rzodkiewka80g
Ogórek80g
Jabłko150g
Herbata250ml
OBIAD
Zupa koperkowa z
ziemniakami400ml(GLU PSZ
SEL,MLE)
Risotto z mięsem i
warzywami zaprawiane
jogurtem naturalnym,
duszone
200g/150g
(MLE)
Sałata z lekkim sosem200g
Kompot jabłkowy250ml
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
ŚNIADANIE
Płatki owsiane na
mleku300ml(GLU PSZ GLU
OW,MLE)
Chleb graham 80g(GLU
PSZ)Masło15g ( MLE)
Pasta z jaj50g(JAJ)
Sałata160g
Jabłko150g
Herbata250ml (b/c)
OBIAD
Zupa koperkowa z
ziemniakami400ml(GLU PSZ
SEL,MLE)
Risotto z brązowym ryżem
,mięsem i warzywami
zaprawiane jogurtem
naturalnym, duszone
200g/150g
(MLE)
Sałata z lekkim sosem200g
Herbata250ml(b/c)