Przejdź do menu głównego Przejdź do menu dodatkowego Przejdź do treści Mapa serwisu

Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie Piątek: 11.04.2025 - Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie

Piątek: 11.04.2025

 

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Ryż na mleku 300ml(MLE)
Pieczywo pszenno-żytnie,
razowe80g (GLU PSZ, GLU
ŻYT)Masło15g ( MLE)
Szynka drobiowa50g
Sałata80g
Ogórek80g
Banan150g
Herbata250ml

OBIAD

Zupa koperkowa z
makaronem400ml(GLU
PSZ,SEL,MLE)
Ryba smażona90g(GLU
PSZ,RYB,JAJ)
Surówka z kiszonej kapusty z
cebulką i dodatkiem oleju
rzepakowego200g
Ziemniaki z koperkiem150g
Kompot
wieloowocowy250ml

DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

ŚNIADANIE

Płatki owsiane na
mleku300ml(GLU OW,MLE)
Chleb graham80g (GLU
PSZ) Masło15g ( MLE)
Szynka drobiowa50g
Pomidor 160g
Jabłko150g
Herbata250ml(b/c)

OBIAD

Zupa koperkowa z
makaronem
razowym400ml(GLU
PSZ,SEL,MLE)
Pulpet rybny
gotowany90g(GLU PSZ,RYB)
Sos zaprawiany jogurtem
naturalnym80g( GLU
PSZ,MLE)
Surówka z kiszonej kapusty z
cebulką i dodatkiem oleju
rzepakowego200g
Ziemniaki z koperkiem150g
Herbata250ml
(b/c)