Przejdź do menu głównego Przejdź do menu dodatkowego Przejdź do treści Mapa serwisu

Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie Piątek: 18.04.2025 - Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie

Piątek: 18.04.2025

 

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE


Płatki owsiane na
mleku400ml
(GLU OW, MLE)
Pieczywo pszenno-żytnie,
razowe80g (GLU PSZ, GLU
ŻYT)
Masło15g (MLE)
Twarożek50g(MLE)
Sałata80g
Pomidor80g
Jabłko150g
Herbata250ml

OBIAD

Zupa pieczarkowa z ryżem
400ml (GLU PSZ,SEL,MLE)
Jajko sadzone(JAJ)
Sos chrzanowo-
jogurtowy80g(GLU PSZ,
MLE)
Mizeria z cebulką i
śmietaną200g(MLE)
Ziemniaki z koperkiem150g
Kompot jabłkowy250ml

DIETA ŁATWOSTRAWNA

ŚNIADANIE


Płatki owsiane na
mleku400ml
(GLU OW, MLE)
Pieczywo pszenne80g (GLU PSZ) Masło15g (MLE)
Twarożek50g(MLE)
Sałata160g
Jabłko bez skórki160g
Herbata250ml

OBIAD

Zupa ryżowa 400ml (GLU
PSZ,SEL,MLE)
Jajko gotowane na parze(JAJ)
Sos jogurtowy80g(GLU
PSZ,MLE)
Sałata z lekkim sosem200g
Ziemniaki z koperkiem150g
Kompot jabłkowy250ml