Przejdź do menu głównego Przejdź do menu dodatkowego Przejdź do treści Mapa serwisu

Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie Środa: 16.04.2025 - Szpital Powiatowy w Dzierżoniowie

Środa: 16.04.2025

 

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Makaron na mleku300ml
(GLU PSZ,MLE)
Pieczywo pszenno-żytnie,
razowe80g (GLU PSZ, GLU
ŻYT)Masło15g ( MLE)
Szynka konserwowa,
wieprzowa, grubo
rozdrobniona50g
Pomidor80g
Sałata80g
Jabłko150g
Herbata250ml

OBIAD

Zupa grysikowa z kaszą
kukurydzianą400ml(GLU
PSZ,MLE,SEL)
Kluski śląskie 10 sztuk(GLU
PSZ,JAJ,MLE)
Sos zaprawiany jogurtem
naturalnym80g(GLU PSZ,
MLE)
Marchew gotowana200g
Kompot jabłkowy250ml

DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

ŚNIADANIE

Płatki owsiane na
mleku300ml(GLU OW,
MLE)
Chleb graham80g (GLU
PSZ)Masło15g (MLE)
Szynka konserwowa,
wieprzowa, grubo
rozdrobniona50g
Sałata160g
Jabłko150g
Herbata250ml(b/c)

OBIAD

Zupa grysikowa z kaszą
pęczak400ml(GLU
PSZ,MLE,SEL, GLU JĘCZ)
Kluski śląskie z mąki
pełnoziarnistej 10 sztuk(GLU
PSZ,GLU ŻYT ,JAJ,MLE)
Sos zaprawiany jogurtem
naturalnym80g(GLU PSZ,
MLE)
Surówka z marchewki z
dodatkiem jogurtu
naturalnego200g(MLE)
Herbata250ml (b/c)